Week van het Bos

© Pixabay

En met de komst van de herfst zijn we ook bijna in de Week van het Bos. Dit schooljaar van 13 tot en met 20 oktober. Op de website van het Agentschap Natuur & Bos vind je opnieuw heel wat inspiratie en educatieve pakketten voor het kleuter en lager onderwijs. 

Ideaal om in deze periode naar buiten te trekken, het bos in. Net als vorig schooljaar is ook dit jaar het thema ‘Ravot je rot’. Op de site van het Zoniënwoud vind je een kaart met speelzones waar kinderen kunnen ravotten. 

Natuurpunt biedt een mooi aanbod van verschillende activiteiten aan voor scholen in het Zoniënwoud tussen 7 en 25 oktober. Zo is er een natuurbelevingspad voor kleuters en kan je ravotten met boselfjes (eerste graad lager). Voor de échte avonturiers is er een avonturenparcours in Jezus-Eik. Meer informatie vind je op deze website .

Ook het bosmuseum in Hoeilaart is een bezoekje waard met natuurateliers voor kleuters, leerlingen uit de lagere school en het secundair onderwijs. 

Biloba vzw organiseert dan weer verschillende rondleidingen voor jongeren of volwassenen. Niet alleen in het Zoniënwoud maar ook in andere Brusselse parken of bossen. Hier vind je een overzicht.  

Op wood wide web kan je meewerken aan een Brussels reëel en virtueel stadsbos. 

En op de erfgoedsite van Brussel vind je een inventaris van merkwaardige Brusselse bomen. Welke bomen staan er in de buurt van je school? Misschien is het wel een merkwaardige boom en vind je hem terug op of kan je hem toevoegen aan deze inventaris

Ben je op zoek naar ideeën om het thema verder uit te werken met je klas? Bekijk dan deze inspirerende activiteiten van je Brusselse collega’s op www.klasinbrussel.be:

Of misschien heb je zelf nog ideeën om met thema het bos aan de slag te gaan? Laat het ons dan zeker weten en deel ze met je Brusselse collega’s. 

Wist je dat het zoniënwoud gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer? Hier vind je een overzicht. 

© Pixabay