Yoga in de klas

Yoga in de klas


Toetsen, taken, les volgen... daar krijg je als leerling (én leerkracht) soms wel stress van.  Bij de lagere school 'De Gouden Regen' in Ganshoren hebben ze daar een originele oplossing voor: yoga in de klas!  Ademhalingsoefeningen, yogahoudingen,... brengen de klas tot rust en geven de kinderen energie tot leren...

Het kan ook leuk zijn om met de kinderen naar een echte yoga-studio te trekken.  Zo heeft de Sampoorna Yoga Studio een aanbod voor kinderen.  Via Sport in Brussel vind je ongetwijfeld nog heel wat plaatsen waar je met de leerlingen een yoga-ervaring kan opdoen.  Ook een park in de buurt van de school kan een fijne locatie zijn.


BRUZZ Ket nam een kijkje op de lagere school Gouden Regen in Ganshoren.  Bekijk het filmpje hier.  

Bij Relax in de Klas kan je opleiding, begeleidng en klasmateriaal bekomen om aan de slag te gaan met yoga, meditatie en mindfulness in de klas.  

Wist je dat er op 21 juni de Internationale Yoga Dag is?  Op deze dag zijn er heel wat activiteiten in het Ter Kamerenbos. 

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Ter Kamerenbos
Kleuter - Lager - Secundair

Het Onderwijscentrum Brussel ontwikkelde de lesmaterialen Eigen Wijs.  Eigen Wijs is een methode die leraren wil helpen tieners op weg te zetten om op te groeien tot evenwichtige personen. Via Eigen Wijs ontwikkelen leerlingen veerkracht en weerbaarheid.  

Lees hier meer over Eigen Wijs.

Reactie toevoegen