Workshop BELvue: Congo: kolonisatie en dekolonisatie

Mathilde Oechsner

Workshop BELvue: Congo: kolonisatie en dekolonisatie

Deze workshop werd ontwikkeld door het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en wordt gegeven door het BELvue museum.De deelnemers maken kennis met de historische context van het Europese imperialisme. Vervolgens staan ze stil bij de belangrijke fasen binnen de kolonisatie. Vanaf het ontstaan van de Onafhankelijke Congostaat tot Belgisch-Congo en de onafhankelijkheid. Ook de latere Zaïrese periode komt aan bod. Onderverdeeld in groepjes bestuderen de leerlingen een aantal teksten, schilderijen, geluids- en filmfragmenten, . Deze bronnen geven meer informatie over welbepaalde gebeurtenissen uit de Congolese koloniale geschiedenis.

Bekijk deze workshop op de wereldburgerschap-pagina van Kleur Bekennen, op Klascement.

Secundair - 3e graad

Duur: ½ dag, van 9u30 tot 12u en van 13u tot 16u30

Voor deze workshop is geen voorbereiding in de klas nodig.

Lunch: er is geen ruimte voorzien in BELvue om te lunchen. Indien er plaats is, dan kan u tegen betaling (0,50€/leerling) een zaal reserveren in het BIP – Brussel Info Plein (aan de overkant van het BELvue museum). U moet die ruimte op voorhand via e-mail reserveren: d.baekelmans@visit.brussels.

De workshop is gratis voor scholen. Indien u de workshop minder dan 5 weken voor de afgesproken datum annuleert, moeten wij u een deelname in de onkosten van 250€ aanrekenen.

Reservatie op aanvraag

Deze leermiddelen interesseren je wellicht ook:

 

Reactie toevoegen