Van graan tot brood: op de kinderboerderij van Jette

Van graan tot brood: op de kinderboerderij van Jette

Wat heb je nodig om brood te maken? Hoe maak je brood? Zaaien, oogsten, kneden, bakken,….  

De leerlingen van het 3de leerjaar maakten kennis met de basisingrediënten en technieken om brood te bakken, wogen alles af, kneedden het deeg in kleine groepjes … en kregen een heerlijk broodje mee naar huis om van te smullen!

Tijdens deze activiteiten gingen de leerlingen actief samen aan de slag op de boerderij rond de thema’s “welkom in mijn tuin” en “kok voor 1 week” uit Mundo 3.

De kinderboerderij van Jette ontvangt vooral kinderen van 4 tot 12 jaar, zowel in het Frans als in het Nederlands. Hun doel is kinderen respect bij te brengen voor hun omgeving, gezonde voeding, duurzame ontwikkeling en hen bewust te maken dat ze ook een actieve rol kunnen spelen bij het onderhouden en beschermen van de natuur. Tijdens hun bezoek kunnen ze allerlei werkjes op de boerderij uitvoeren en de natuur/dieren in en rondom de boerderij verkennen.  

Het bezoek aan de kinderboerderij kan een plaats krijgen binnen een brede waaier van thema's in het kleuter- en lager onderwijs.

 

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Kinderboerderij Jette
Kleuter - Lager

Inschrijven bij de kinderboerderij in Jette kan door het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen. De kinderboerderij neemt daarna contact op om een datum vast te leggen.

Bereid je bezoek bijvoorbeeld voor aan de hand van leuke (prenten)boeken (zie catalogus Onderwijsbibliotheek van het Onderwijscentrum Brussel).

Enkele andere kinderboerderijen in Brussel:

Reactie toevoegen