Tuinieren met de klas

Tuinieren met de klas

Met de klas er op uittrekken om moestuinen te ontdekken in Brussel en leren wat je er allemaal kan planten, hoe je moet kweken, welke bodem geschikt is, welke insecten er leven .... Het is interessant om eens met een gebruiker de moestuin te exploreren. Op deze website zie je welke collectieve tuinen er zijn in Brussel.

Voor het secundair kan het interessant zijn om de werking van de stadsboerderij van nabij te bekijken. De Foodmet heeft een Urban Farm met als primeur op het dak van de Abattoir een grote tuin.

 

oudste kleuters - Lager - Secundair

Brede School-initiatieven hebben soms samenwerkingsprojecten met de buurt waar ze samen met en voor de buurtbewoners een tuintje aanleggen, zoals bv. de Arakova-tuin in de Marollen. Hier vind je een overzicht van alle Brede School-werkingen.

Parckfarm in Laken organiseert workshops, maar je kan de serre ook huren voor een eigen activiteit. Er is een pizza-oven ter beschikking (een pizza maken met zelfgeplukte kruiden bv!). Er zijn grote picknick-tafels.

Op de website van Zonnebloem vzw kan je groentenfiches en infofiches over fruit uit de stadstuin downloaden.

Wil je een schoolmoestuin creëren, kan deze handleiding Schoolmoestuin van Velt helpen of haal inspiratie bij GoodPlanet vzw.

Voor diepergaande trajecten op school kan je beroep doen op een MOS-begeleider. Meer info vind je hier.

Reactie toevoegen