Standbeelden in het Josaphatpark

Standbeelden in het Josaphatpark

In kader van het thema ‘Kunstige Kids’ van Totemtaal kunnen we met het 5de leerjaar op zoek naar kunstwerken in de buurt van de school.

We maken een wandeling door het Josaphatpark en ontdekken er verschillende standbeelden. De leerlingen leren er beelden waarnemen. Welke vormen, kleuren, textuur, compositie herkennen we in de beeldhouwwerken? Welke gevoelens roepen de beelden bij ons op?

In kleine groepjes kunnen de leerlingen ook op zoek gaan naar personnages die de beeldhouwwerken voorstellen. Zo kunnen ze er kijken naar beelden van schrijvers en dichters (Albert Giraud, Emile Verhaeren), mythische figuren (Assepoester, Eva) en Schaarbeeks volksfiguur Pogge. Op de website van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest staat een publicatie over de geschiedenis van het Josaphatpark en haar standbeelden. 

Misschien kunnen de leerlingen nadien zelf een standbeeld boetseren met klei of op bezoek gaan bij een beeldhouwer in hun gemeente. In de gids van het artiestenparcours ‘Art 1030’ vind je misschien een interessante kunstenaar die over zijn werk wil vertellen.

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Josaphatpark
Lager - 3e graad

Neem een kijkje in activiteit 'Standbeeld' (interne link) voor meer inspiratie. 

Reactie toevoegen