Speurneuzen in het parlement

Speurneuzen in het parlement

We volgen letterlijk de weg van een wet. Die begint bij een briljant plan en wordt werkelijkheid als de stemknopjes op groen springen. Tussendoor houden we halt in commissiezalen, kijken we naar knappe kunstwerken, en nestelen we ons knus op de zitjes in het halfrond. Als top of the bill spelen we de GROTE SPEURNEUSQUIZ! Bovendien leer je wie er allemaal in een parlement werkt: van portier tot hoge pief.

In het parlement werken niet alleen knappe koppen, maar ook handige Harry’s. Je kunt ze leren kennen tijdens een hoogtechnologische tocht door de wereldberoemde wandelgangen. We lopen langs fonkelende salons en bewonderen het halfrond... Maar we wijken ook af van het rechte pad.
Neem een duik in de regiekamer. Laat je technoknobbel los op de stemknoppen. Kijk hoe beelden van een debat in een wip bij tvbrussel belanden. Kortom, werp een boeiende blik achter de schermen van het parlement. En wie weet maken we je warm voor de job van je leven!

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Brussels Parlement
Lager - 3e graad - Secundair - 1e graad

Raad Vlaamse Gemeenschapscommissie - Puzzel Brussel - Lombardstraat 67 - 1000 Brussel

De programma’s ‘Speurneuzen’ en ‘Handige Harry’s’ kunnen het hele schooljaar lang geboekt worden. De rondleidingen duren twee uur en zijn helemaal gratis.
De "Speurneuzen" zijn geknipt voor kinderen van de vijfde en de zesde klas.
De "Handige Harry’s" zijn prima geschikt voor leerlingen uit de eerste graad TSO of BSO.

Reactie toevoegen