Snoezelen

Snoezelen

Met de jongste kleuters snoezelen en zo tot rust komen, het ontdekken van de zintuigen en de ruimte

Het kan helpen om de vlotte overgang van kinderdagverblijf of thuis naar school te bevorderen door in het begin van het schooljaar een snoezelactiviteit te organiseren in de klas.

Zelf een snoezelruimte inrichten hoeft niet veel te kosten. Met het aanwezige materiaal kan je al veel doen, bv. voelboxen maken, tentjes maken met tafels en stoelen en veel zachte materialen. 

jongste kleuters

Wat is snoezelen

Inspiratie om met kosteloze en/of goedkope materialen aan de slag te gaan kan je vinden bij studenten van de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind. Zij hebben in het verleden al snoezelparcours opgezet waar scholen het met de leerlingen konden uittesten,

Inloopteam Zita in het centrum van Brussel heeft een snoezelruimte (Het Droombos). Het is elke dinsdagnamiddag toegankelijk voor ouder(s) en kind(eren) om samen op ontdekking en tot rust te komen. Misschien kan het ook toegankelijk gesteld worden voor een kleine groep kindjes (bv. een eerste instapmoment wanneer de klas nog niet voltallig is). Meer informatie is te vinden bij de organisatie:

Dansaertstraat 94-96
1000 Brussel

Tel. 02/507 97 91
inloopteam.zitadansaert@kindenpreventie.be

Baboes is een ontmoetingsruimte voor kinderen t.e.m. 4 jaar en hun opvoedingsverantwoordelijke (ouder, familielid, nanny,...). Ze hebben verschillende locaties in Brussel waar je op vaste openingsmomenten naartoe kan. Buiten de openingsmomenten kunnen groepen de ruimte reserveren. De ruimtes zijn aangepast aan de jonge kleuters. Er is veel variatie en er is meer dan voldoende aanbod om in te spelen op de verschillende zintuigen.

Reactie toevoegen