Gemeentehuis Vorst in Art Deco

Gemeentehuis Vorst in Art Deco

 

Het gemeentehuis is publiek toegankelijk tijdens de openingsuren. http://www.vorst.irisnet.be/nl/openingsuren 

Er zijn verschilende aanleidingen mogelijk om een bezoek te plannen aan het gemeentehuis. Binnen het leergebied Mens en Maatschappij leren de leerlingen over de gemeente, maar ook binnen een thema als beroepen kunnen ze kennismaken met de verschillende gemeentediensten van politie over groendienst tot containerpark.

Ook binnen Wereldburgerschapseducatie kan een bezoek aan de gemeente als democratisch bestuurlijke instelling een verrijkende ervaring zijn.

Het gemeentehuis van Vorst is een voorbeeld van hoe Art Deco zijn stempel heeft gedrukt op verschillende soorten infrastructuur in Brussel. Voor scholen die in de buurt passeren dus de moeite om te bekijken! 

Art deco is een kunststijl typisch voor Brussel. Maar wat valt daar nu eigenlijk onder? Laat de leerlingen het gebouw analyseren. Wat zijn de vormen? Hoe zien de decoraties eruit? Wat valt er op? Vinden de leerlingen dit een mooi gebouw? De klas kan dan zelf op zoek na de schooluren naar andere art deco gebouwen in Brussel en dit docmenteren met de immer aanwezige smarphone.

Voorbeelden van andere art deco locaties: Stadion van Union Saint Gilloise, Basiliek van Koekelberg, Flagey-gebouw, Paleis van Schone kunsten, Sint-Augustinus kerk in Vorst,...

Voor een (zéér) uitgebreid overzicht van al het erfgoed in Brussel, neem zeker een kijkje op http://www.irismonument.be/index.php?lg=nl. 

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Gemeentehuis van Vorst
oudste kleuters - 1e graad - 2e graad - 3e graad - Secundair - 1e graad - 2e graad - 3e graad

Gemeente van Vorst

Het postadres is ongewijzigd: Pastoorstraat, 2
1190 Bussel

Tel: 02 370 22 11
Fax: 02 370 22 13
contact@vorst.brussels
 

Openingsuren
 Maandag en dinsdag van 8u30 tot 12u45
 Woensdag van 8u30 tot 12u45 en van 13u45 tot 15u45
 Donderdag

van 8u30 tot 12u45

van 17u tot 18u45

(Permanentie van de Bevolkingsdienst - afgeschaft in juli en augustus)

Vrijdag van 8u30 tot 11u45

Reactie toevoegen