Gemeentedag in Sint-Agatha-Berchem

Gemeentedag in Sint-Agatha-Berchem

Midden oktober bezoeken de kinderen van de 2de graad van alle basisscholen van Sint-Agatha-Berchem het gemeentehuis van Sint-Agatha-Berchem en haar diensten. De leerlingen ontmoeten de Schepen van Onderwijs die hen met vakkundige uitleg rondleidt bij de dienst Bevolking, in de raadzaal en in het kabinet van de Burgemeester. Na afloop van de activiteit kunnen de leerlingen in de raadzaal een boekje met vraagjes (zie bijlage bij de reacties onderaan) over de gemeentedag invullen.

De leerlingen van de gemeentelijke basisschool maken ook kennis met de Groendienst en de dienst Netheid en steken samen met de gemeentediensten de handen uit de mouwen op de begraafplaats van Sint-Agatha-Berchem. 

De leerlingen ontdekken de dienstverlening en het belang van een goede kennis van het Nederlands en het Frans (meertaligheid). 

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Gemeentehuis Sint-Agatha-Berchem
2e graad

Brede School Flamingo ontwikkelde materiaal voor deze activiteit:  een draaiboek, de kaart van Sint-Agatha-Berchem en een visuele toelichting bij de rollen van de burgemeester en de schepenen. Je vindt de documenten bij de reacties onderaan. 

Deze ervaringen van de kinderen sluiten aan bij WO-thema ‘Van stukje tot puzzel’ van Curieuzeneuzen 4.  

Raad van de VGC ontwikkelde Puzzel Brussel met educatief materiaal om kennis te maken met de werking van het parlement. 

Reacties

je vindt het ontwikkelde materiaal in de bijlagen.
in de bijlage een draaiboek voor de gids / schepen
de uit te printen kaart van de gemeente Sint-Agatha-Berchem
een visuele voorstelling van de rollen van burgemeester en schepenen

Reactie toevoegen