Dieren en klusjes op de kinderboerderij van Jette

Dieren en klusjes op de kinderboerderij van Jette

Naar aanleiding van het Thema "Dolle dierenpret" (Totemtaal 2de leerjaar), brachten we met de klas een bezoek aan de kinderboerderij in Jette.  Via allerlei klusjes op de boerderij hadden we oa contact met volgende dieren: paard, ezel, geit, varken, kip, eend, konijn...  Door het bezoek te laten doorgaan vóór de aanvang van het Totemtaalthema, werd het thema in de klas veel levendiger.

De kinderboerderij van Jette ontvangt vooral kinderen van 4 tot 12 jaar, zowel in het Frans als in het Nederlands. Hun doel is kinderen respect bij te brengen voor hun omgeving, gezonde voeding, duurzame ontwikkeling en hen bewust te maken dat ze ook een actieve rol kunnen spelen bij het onderhouden en beschermen van de natuur.  Tijdens hun bezoek kunnen ze allerlei werkjes op de boerderij uitvoeren en de natuur/dieren in en rondom de boerderij verkennen.  

Het bezoek aan de kinderboerderij kan een plaats krijgen binnen een brede waaier van thema's in het kleuter- en lager onderwijs.

Bereid je bezoek bijvoorbeeld voor aan de hand van leuke (prenten)boeken (zie catalogus Onderwijsbibliotheek van het Onderwijscentrum Brussel).

Deze activiteit kan je op volgende plaatsen doen

Kinderboerderij Jette
Kleuter - jongste kleuters - oudste kleuters - Lager - 1e graad - 2e graad - 3e graad

Inschrijven bij de kinderboerderij in Jette kan door het inschrijvingsformulier ingevuld terug te sturen. De kinderboerderij neemt daarna contact met u op om een datum vast te leggen.

Enkele andere kinderboerderijen in Brussel:

Reactie toevoegen