Beter Buiten 0 - Op zoek naar de schat

Beter Buiten 0 - Op zoek naar de schat

Samenvatting

De lessen lichamelijke opvoeding buiten de schoolmuren laten plaatsvinden. Dit kan uitgebreid worden met een schattentocht.

Uitgewerkte activiteit

Duur: Lengte turnles

Materiaal: leerlingen dragen de sportoutfit die ze normaal dragen, alleen geen turnpantoffels maar sportschoenen, indien schattentocht via Geocaching: apparaat met GPS-functie

Verloop activiteit

Stap 1: locatie turnles

Zoek op welke mogelijkheden er zijn in je gemeente op vlak van buitensport. In de buurt van je school zijn verschillende mogelijkheden om buiten te sporten. Naast de parken of verkeersvrije of -luwe straten zijn er op verschillende plekken in de gemeente sportinfrastructuren die door iedereen vrij kunnen benut worden.  Soms is een open plek en een minimum aan materiaal voldoende om sporten zoals honkbal, frisbee, atletiek,...voldoende.

Sporten is niet alleen gezonder in open lucht, maar je leert leerlingen kennis maken met gratis sportmogelijkheden in hun buurt.

Stap 2: schattenjacht

Om een extra doel toe te voegen aan de looptraining, kun je steeds gebruik maken van een stimulans, zoals een schattenjacht. Daarbij kun je er zelf één creëren, door een kaart van een naburig park te maken en een schat (bv. gezonde snacks) ergens te verstoppen, gemarkeerd op de kaart. Een andere optie is om te werken met GeoCaching (www.geocaching.com) en op zoek te gaan naar reeds verstopte schatten door de community.

Lager

Reactie toevoegen